Skip links

Avantime gör film för Socialdemokraterna

Just nu genomför Socialdemokraterna det största förnyelsearbetet av partiet på 20 år. Via en film, som bland annat visades under förtroenderådet den 23 november, lanserar Socialdemokraterna sig som framtidspartiet. Bakom filmen står digitala fullservicebyrån Avantime.

Filmen visualiserar vår vision – att alla ska kunna leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro på ett mycket bra sätt, säger Charlotta Ulvenlöv, webbstrateg för Socialdemokraterna.

Filmen visades för första gången den 23 november under Socialdemokraternas förtroenderåd som sändes live på SVT forum. Den har sedan dess även legat uppe på Socialdemokraternas webbplats och Youtube-kanal.

Filmen slår an på andra strängar än vad ord på ett papper skulle gjort. Den visualiserar Socialdemokraternas vision i vardaliga sammanhang som människor känner igen sig i och blir på så vis lätt att ta till sig, säger Pål Hamel, Creative Director and Producer på Avantime, som varit med och drivit produktionen. Pål framhåller att filmen helt producerats inhouse och är en viktig byggsten i Avantimes åtagande som helhetsleverantör.

Som digital partner till Socialdemokraterna har Avantime, i september tidigare i år, även uppgraderat och förberett socialdemokraterna.se för kampanjarbetet inför det kommande valet 2014. Webbplatsen är sedan tidigare prisad av Internetworld med utmärkelsen ”Sveriges bästa partisajt” 2009, 2010 och 2011.

Att Socialdemokraterna fått utmärkelsen flera år i rad är ett stort kvitto på vår kompetens. Att vi även fick uppdraget att göra filmen för att kommunicera Socialdemokraterna som framtidsparti känns givetvis mycket kul, avslutar Oscar Karlsten, VD på Avantime.

Arbetsgrupp:
Charlotta Ulvenlöv, Webbstrateg, Socialdemokraterna
Natalie Sial, Webb och sociala medier, Socialdemokraterna
Erik Hjalmarsson, Reklam och form, Socialdemokraterna
Oscar Karlsten, VD, Avantime
Pål Hamel, Creative Director and Producer, Avantime
Johan Sandberg, AD, Avantime

Om Avantime Group AB

Avantime Group AB är en digital fullservicebyrå som hjälper företag och organisationer med  marknadsföring, affärsutveckling och strategiska IT-lösningar med fokus på affärsnytta. Bolaget grundades 2003 och sysselsätter idag 50 personer. Avantime finns representerade i Stockholm, Luleå och Nanjing.