Skip links

Avantime och KSSS gör segling synlig på nätet

 

Avantime blir digital partner till Kungliga Svenska Segel Sällskapet, KSSS. Genom att utveckla och integrera KSSS samtliga verksamhetssystem skapar vi en digital kommunikationsplattform som lanseras i samband med Sandhamn Race Week den 2-10 juli 2010.

– Vi hjälper KSSS att knyta samman tävlande, publik och kommersiella intressen, säger Avantimes grundare Erik Klusell. Primära kommunikationskanaler blir Internet, sociala medier och mobiltelefoner.

De olika digitala kanalerna Mobil tracking, Microbloggar, Live Video, Twitter, Google, Youtube och Facebook samlas i en plattform, KSSS Race Monitor. Här kan tävlande, funktionärer, media och åskådare samtidigt följa tävlingen och söka information.

Alla som har en iPhone eller en Android-telefon kan enkelt följa de större kappseglingarna genom att ladda ned den Avantimeutvecklade applikationen KSSS.

– Målsättningen med våra projekt inom Internetmarknadsföring och digital affärsutveckling är att etablera våra kunder på en digital marknad. På det här sättet får vi seglingen synlig för drygt 7,7 miljoner användare på Facebook i Sverige, Norge och Finland, säger Erik Klusell som själv är en rutinerad seglare.