Skip links

Avantime satsar på film- och videoproduktion för webb och event

Avantime expanderar nu verksamheten med Avantime Media Production, ett nytt affärsområde som ska stärka byråns position som digital fullservicebyrå. I samma veva rekryterar man Pål Hamel som Creative Director and Producer.

Expansionen är ett sätt att diffrentiera oss på marknaden och att stärka vårt helheltsåtagande, säger Oscar Karlsten, VD på Avantime.

Avantime Media Production sjösattes tidigare i år och är ett viktigt steg för att möta en ökad efterfrågan kring film- och videoproduktioner för webb och event. Bland uppdragsgivarna återfinns flera välrenommerade företag och organisationer som KSSSElectrolux och Svensk byggtjänst.

Under 2012 och 2013 kommer en mängd nya webbaserade TV-on-demand-tjänster att lanseras i Sverige. Detta tror vi drastiskt kommer att öka svenskarnas ”acceptans” för digitaliserad media och påverka våra uppdragsigvares investeringar, säger Oscar Karlsten.

Pål Hamel ska som Creative Director and Producer styra skutan i rätt riktning.

Avantime har insett vikten av att integrera video i sin verksamhet. De har en bred kompetens och kan genom bland annat sökmotoroptimeringvarumärkesstrategi och mobilmarknadsföring se till så att alla videoproduktioner når den publik de förtjänar. Dessutom så har de samlat allt under ett tak vilket gör att uppdragsgivare slipper spretiga processer och onödiga ledtider från flera leverantörer, säger Pål Hamel.

Ett av de större uppdragen som landat hos Avantime Media Production var att tidigare i år livesända webb-tv från KSSS årliga tävling ÅF Offshore Race. Under tre dagar pågick produktionen som slutligen visades i TV4 Sport med efterföljande repriser.

Ett annat större uppdrag har varit att streama webb-TV via Electrolux intranät E-gate till över 18 000 användare.

För mer information vänligen kontakta:
Cedrik Leijon, VD på Avantime
Mejl: cedrik.leijon@avantime.se
Tel: +46 8 599 090 26