Skip links

Design vi tycker om #2

Vi på Avantime älskar design. Därför håller vi ständigt våra ögon öppna och granskar det som dyker upp på webben. Här följer ett par exempel på hemsidor som är värda lite extra uppmärksamhet på grund av sin design och känsla för detaljer. Även användbarheten och smarta lösningar har tittats lite extra på.

Type Method

Nu när i stort sett alla typsnitt fungerar på webben så finns det ingen ursäkt att inte ta vara på detta. Typografin kommer spela en mycket viktigare roll på webben framöver. Den här hemsidan innehåller fler välgjorda och roliga småspel/test som lär ut grunderna i design, fungerar lika bra till nybörjaren som den mer erfarne.

Type Method

type.method.ac

Volkswagen

taktisk.volkswagen.no/

Stilren visning av Volkswagens bilmodeller där finansieringen integrerats på ett mycket bra sätt. Stora bilder och väl avvägda animeringar som inte tar över upplevelsen. Dessutom är typografin tydlig och modern vilket gör detta till en riktigt bra kampanjsida.

Polygon PS4 – Review

Med imponerande animerade svg-illustrationer så är den här recensionen av Playstation 4 inte bara trevlig att läsa utan även att titta på. Generösa vitytor som ger ögat en paus och lättläst typografi som blandas med illustrationer och bilder på ett föredömligt sätt. Också ett bra exempel på en site som nästan blir bättre på mobilen än på desktop!

polygon.com/a/ps4-review

polygon.com/ps4-review

Bob Dylan

Att ge ut en box med 41 album är det inte många som gör. Men det gör Bob Dylan! Att göra en välarbetad interaktiv musikvideo är det inte heller många som gör — men det gör, också, Bob Dylan! Det har dykt upp en del ambitiösa interaktiva musikvideos de senaste åren, men den här känns kanske som den första som verkligen fått till det ordentligt. Den är snabbladdad, lättnavigerad och direkt.

Bob Dylan

video.bobdylan.com