Skip links

Drupal är ett populärt publiceringsverktyg i open-source som används till att skapa och administrera såväl bloggar och enklare webbsidor som större företagssajter.

Fördelarna med systemet är bland annat dess stora flexibilitet som gör det möjligt att konfigurera och anpassa efter olika behov, samt att flera olika webbplatser kan administreras i ett och samma gränssnitt. Den attraktiva licensmodellen som ett open source system som Drupal har är också mycket uppskattat och tillhör ofta en av de mest viktiga faktorerna vid val av detta verktyg. Administrationsgränssnittet är intuitivt och användarvänligt tack vare en så kallad WYSIWYG-editor (”What You See Is What You Get”), som gör det enkelt att använda även för mer ovana webbredaktörer. Som namnet antyder gör denna typ av editor det möjligt att direkt se hur det som redigeras kommer att se ut, vilket bland annat gör det lättare att få rätt texter och bilder på rätt plats.

Drupal är ett CMS system som byggs upp av teman och moduler som byggs separat. Php-filer styr olika delar av både administrationsgränssnittet och den delen som visas externt. En modul kan hjälpa dig att koppla ihop webbplatsen med sociala medier eller till exempel användas för att skapa ett bildgalleri. Tack vare det stora antalet moduler som har konstruerats och skapats för Drupal av den hängivna och stora communityn finns en grundfunktionalitet och nästan oändliga utbyggnadsmöjligheter.

Ett typiskt Drupalprojekt

I ett Drupalprojekt ser Avantimes erfarna webbdesigners till att layouten och designen skapar så bra upplevelse som möjligt för besökaren. Avantimes webbutvecklare och arkitekter bygger webbplatsen medan konsulterna inom sökmotoroptimering säkerställer att webbplatsen får en hög synlighet i externa sökmotorer. Avantimes webbanalyskonsulter sätter tillsammans med kunden upp mål och nyckeltal för att mäta och följa upp digitala satsningar. Avantime Media Production tar fram instruktionsfilmer och presentationsfilmer i samband med lanseringen.

Förvaltning Drupal

Efter att Drupalwebbplatsen lanserats tar Avantimes team inom helpdesk, support och förvaltning hand om förvaltning och vidareutveckling. Webbplatsen driftas på Avantimes servrar för Drupal. Inte sällan arbetar Avantimes marknadsföringskonsulter med olika trafikdrivande aktiviteter inom till exempel sociala medier och sökordsmarknadsföring för att öka antalet besökare till webbplatsen.

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a comment

Name

Website

Comment