Skip links

Att synas i externa sökmotorer är viktigt men minst lika viktig är den interna sökmotorn. En välutvecklad intern sökfunktion bidrar till att besökare på er webbplats lätt kan hitta relevant information och slippa onödiga flaskhalsar som stoppar upp processerna.

När det gäller de interna sökmotorerna på webbplatser så vet vi att besökare i allt större utsträckning navigerar med hjälp av sökfunktionaliteten istället för att manuellt leta efter information genom att klicka sig runt. Ju mer innehåll det finns på er webbplats, desto större är behovet av en bra och träffsäker sökfunktion.

Det är relativt vanligt att företag redan har en bra sökmotor men att sökgränssnittet inte håller samma kvalitet. Genom att lägga stor energi på att utveckla ett intuitivt sökgränssnitt hjälper vi användaren på traven att hitta rätt information. Vi hjälper er att ta fram en användarvänlig, effektiv och skräddarsydd sökmotorlösning efter era behov. Självklart bistår vi även med installation, anpassning av sökresultat, utbildning och rådgivning.

Statistiken från den interna sökmotorn är en mycket viktig källa för optimering av webbplatsen. Avantimes webbanalysteam arbetar med flera uppdragsgivarna och löpande optimering av den interna sökmotorn. Vi sätter upp mål och nyckeltal samt implementerar mätning med lämpligt webbstatistiksystem.

Sökmotorlösningar

Avantime är oberoende av de olika leverantörerna och kan därför peka på en sökmotorlösning som passar både behov, önskemål och budget.

Nedan listas sökmotorlösningar vi ofta erbjuder våra uppdragsgivare.

  • Google Custom Search Engine
  • Google Search Appliance
  • Microsoft SharePoint/FAST
  • SiteSeeker
  • EPiServer Find
  • Lucene (EPiServer)

Frågor kring interna sökmotorlösningar?

Ring Cedrik Leijon på 08-599 090 26 eller hör av dig via vår kontaktsida.

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a comment

Name

Website

Comment