Skip links

Social Media-marknadsföring är en viktig faktor för den digitala närvaron och är en effektiv marknadsföringsmetod. Förutom detta kan även sociala medier ha en stor påverkan när det gäller aktivt SEO-arbete.

En av de centrala delarna inom sökmotoroptimering är att ha så stark länkkraft som möjligt till webbplatsen. Marknadsföring via sociala medier är ett väldigt effektivt sätt att etiskt arbeta för att få många inkommande länkar till en webbplats.

Länkkraft och sociala medier

Nyhetsportaler, nätverk, bokmärkestjänster osv. är ett bra sätt att driva trafik. Eftersom länkar i sociala medier skapas av vänner är de  oftast relevanta och ger bra effekt när det gäller ökad synlighet i sökmotorer. Eftersom sociala medier växer konstant på nätet finns det även en stor mängd nischade sajter och/eller grupper inom jättarna i branschen med innehåll som attraherar era kunder/användare.

Med stor erfarenhet av SEO-arbete och social medier kan Avantime Marketing hjälpa er att hitta de nischade sociala nätverken där det ger er bäst genomslag att synas.

Digital närvaro

Genom sociala medier kan man effektivt få en ökad digital närvaro som även direkt eller indirekt kan ge många inkommande länkar. Vissa sociala medier & nätverk är antingen stängda eller har så kallade ”nofollow”-länkar som alla sökmotorer inte följer.

Det här behöver inte vara ett problem då den indirekta effekten oftast kan innebära inkommande länkar som sökmotorerna följer. Genom att ha en ökad digital närvaro så tar fler personer del av er verksamhet, artiklar, nyheter och kan i sin tur leda till att en bloggare skriver om er och länkar till er.

Avantime Marketing vet vilka sociala medier som är viktigast inom just er bransch, kontakta oss för mer information.