Avantime hjälper Språkservice att växa sin affär med digital marknadsföring och ny webb

Språkservice har över 25 års erfarenhet inom tolk- och översättningsbranschen. Bolaget har idag en väldigt stark position inom tolkförmedling men har som ambition att expandera stort inom affärsområdet översättningar. Under 2020 inleddes ett samarbete med Avantime som började med att öka antalet leads genom digital marknadsföring. Under 2021 gjordes även en ny design på webben.

Språkservice har över 25 års erfarenhet inom tolk- och översättningsbranschen. Bolaget har idag en väldigt stark position inom tolkförmedling men har som ambition att expandera stort inom affärsområdet översättningar. Under 2020 inleddes ett samarbete med Avantime som började med att öka antalet leads genom digital marknadsföring. Under 2021 gjordes även en ny design på webben. På mindre än två års samarbete har Språkservice mer än fördubblat sin omsättning mot B2B-kunder och översättning är nu det affärsområdet som växer snabbast och har bäst vinstmarginal.

Översättningsmarknaden präglas av hög konkurrens med många aktörer där majoriteten av affärerna sker genom direktkontakt med beställaren. Därför ville Avantime öka den digitala synligheten för Språkservice som ett första steg. Genom en gedigen analys av befintlig webb och kostnadseffektiva annonser inom Googles annonsnätverk, kunde Avantime bygga upp en medvetenhet om Språkservice för potentiella framtida kunder samtidigt som man konverterade de med befintligt behov på samma gång. Språkservice kunde därmed stärka sin position och öka både marknadsandelar och antalet affärer omgående. Parallellt med detta gjordes även ett rejält SEO-arbete så att Språkservice kunde ranka högre i det organiska söket på Google.

-Vi är väldigt nöjda med Avantimes tjänster. Idag har vi stenkoll på siffrorna och ser ett stadigt ökande inflöde av nya leads. Inte bara i stor volym utan väldigt kvalificerade leads, vilket gör att vi får in nya bra och långsiktiga kunder, säger Björn Touqan, Head of Sales Språkservice.

Samarbetet utökades vidare under 2021 och idag arbetar Avantimes kreativa team med både Språkservice webbplats och deras native-appar. Under hösten startades en gedigen förstudie där Avantime och Språkservice identifierade målgrupper och deras behov. Förstudien innehöll både workshops och målgruppsintervjuer för att säkerhetsställa rätt leverans.

-Språkservice var en väldigt spännande kund att jobba med, det var både utmanande och roligt att få lära sig allt om deras bransch. Det var även kul att se att de processer vi har utvecklat här på Avantime funkar smidigt och bra både i insiktsarbetet mot slutanvändarna och mot beställarna på Språkservice, sägerJonas Touqan, Creative Director på Avantime.

När UX-processen var klar hölls det veckovisa designavstämningar mellan Avantimes Art Directors och Språkservice produktägare. Här kunde de se webben växa fram rent visuellt block för block genom demos i designverktyget Figma. Genom att ha en agil och iterativ process kunde varje steg följas och diskuteras tillsammans med nyckelpersoner hos Språkservice och därmed hölls feedbackrundorna till ett minimum. Språkservice har dubblerat antalet leads in från webben flera gånger om sedan samarbetet inleddes.

-Att hjälpa en kund som har sin kärna i att kommunicera på flera olika språk är både spännande och öppnar upp för flera kreativa möjligheter. Det har varit superkul att få vara med och visualisera Språkservices hemsida och se projektet växa från post-it till färdig produkt, säger Rikard Lindberg, Art Director på Avantime.


Den nya hemsidan finns att se HÄR


Projektgrupp Avantime

Jonas Touqan, Creative Director & Projektledare

Sofia Hedlund, UX-designer

Linus Lindgren, Art Director

Rikard Lindberg, Art Director

Erik Nettelbrandt, Head of Performance

Philip Åkerbäck, Digital Marketing Specialist

Simon Hertzberg, Performance Analytics Adviser


Projektgrupp Språkservice

Vedran Simicic, CTO

Henrik Nävstrand, Chef för Kundtjänst & Förmedling

Mattias Melki, Projektledare

Björn Touqan, Head of Sales & Translations

Alexandra Atalla, Bid & Contact controller 

Vill du läsa fler av våra artiklar?

Du finner alla våra nyheter i vårt nyhetsrum. Vi skriver om allt inom tech och om vår passion för att utvecklas som arbetsplats.