Hur mår din webb? 4 saker du borde kolla

Kedjan är aldrig starkare än den svagaste länken Du arbetar på med din webbplats med kampanjer, nya sidor och strategier för att uppnå era mål. Men vet du om den fortfarande håller samma kvalitet och gör det du vill att den ska göra? Det vill säga att webbplatsen fortfarande mår bra. Då kan det vara dags för en digital hälsokontroll. Vi har tips på 4 områden du borde kika närmare på:

Hur mår din webb? 4 saker du borde kolla

Kedjan är aldrig starkare än den svagaste länken
Du arbetar på med din webbplats med kampanjer, nya sidor och strategier för att uppnå era mål. Men vet du om den fortfarande håller samma kvalitet och gör det du vill att den ska göra? Det vill säga att webbplatsen fortfarande mår bra. Då kan det vara dags för en digital hälsokontroll. Vi har tips på 4 områden du borde kika närmare på:

4 tips – så kollar du hur din webb mår

1) Mätning: Säkerställ att du har en korrekt inställd mätning på din webbplats. Om det verktyg du använder för trafikanalys inte är korrekt uppsatt kommer du ha ett felaktigt underlag för dina beslut. I våra Google Analytics Audits ser vi att över 80% missat kritiska områden för en korrekt mätning. Det kan vara allt från felaktiga inställningar kring tidszon, valuta, bot-filtreringar, internt sök, parameterfilter osv till en felaktig koppling mot datakällor som Google Search Console, Google Ads och Google Tag Manager.

2) Användbarhet: Säkerställ att din kund/användare på ett enkelt och effektivt sätt kan använda din webb för att uppnå sitt mål. Utgå gärna från Jakob Nielsens 10 användbarhetsprinciper. https://www.heurio.co/nielsens-10-usability-heuristics En bra användbarhet ger bra affärer.

3) Innehåll: Det finns en stor risk att du fortsätter att fylla din webbplats med mer information av samma typ som du gjort tidigare. Det innebär att du fortsätter attrahera samma målgrupp som redan idag besöker er. Genom en djupare förståelse av dina målgrupper med hjälp av en effektkarta kan du upptäcka nya områden som idag inte är täckta av varken dig eller konkurrenterna. Våga också utmana er själva att hitta kunder högre upp i den så kallade ”Funneln” och bli relevant tidigare i beslutsprocessen. Lyckas du med detta så finns det mycket att hämta.

4) Säkerhet: Aldrig varit mer aktuellt än nu. I synnerhet open source lösningar som Wordpress ställer höga krav på att du känner till ditt systems svaga punkter. Se bland annat en tidigare artikel https://www.mynewsdesk.com/se/avantime/news/15-tips-foer-baettre-saekerhet-i-wordpress-432942 Det finns idag dessutom ett flertal standardprodukter för att hitta ytterligare svaga punkter. Kostnaden för ett angrepp kommer bli skyhögt i förhållande till kostnaden att stänga dessa säkerhetshål. Dessutom kommer du sova bättre på nätterna!

En investering i en digital hälsokontroll lönar sig direkt då du adresserar konkreta brister i din digitala närvaro. Avantime har färdiga processer och paketeringar för samtliga dessa granskningar. Kontakta oss gärna om du behöver lite hjälp på traven

Vill du läsa fler av våra artiklar?

Du finner alla våra nyheter i vårt nyhetsrum. Vi skriver om allt inom tech och om vår passion för att utvecklas som arbetsplats.