Skip links

Nylansering av Socialdemokraterna.se

Efter en tids hårt arbete är vi nu mycket stolta över att presentera nya Socialdemokraterna.se, en plattform som väntas bli den avgörande motorn i kampanjarbetet inför valet 2014.

Vi har skapat en stabilare plattform inför fortsatt arbete och förberett sajten inför valarbetet 2014. Den nya webbplatsen fångar upp målgruppen och opinionsbildningen på ett bättre sätt än tidigare samtidigt som den underlättar informationssökning och spridning. Integrationen av medlemssystemet MySoft 10 är också kritisk då den underlättar administrationen av webbplatsen och dess redaktörer, säger Oscar Karlsten , Avantime.

I och med nylanseringen tar Socialdemokraterna även ett större grepp kring sociala medier och låter engagemanget på den digitala arenan få utökad plats på webbsidan. Genom bland annat Facebook Comments kan besökare nu delta i debatten och Socialdemokraternas Twitterkonto har blivit ett mer stående inslag på startsidan.

Under 2012 har även Google CSE (Custom Search Engine) implementerats som ska hjälpa väljaren att på ett intuitivt sätt kunna ta del av Socialdemokraternas sakfrågor.

Så här säger Socialdemokraterna själva på sin hemsida om den nya sajten:

I och med dagens nylansering av Socialdemokraterna.se startar vi arbetet med att göra Socialdemokraterna.se till den avgörande motorn i valarbetet inför valrörelsen 2014. Inget annat parti har så många röster i sociala medier som Socialdemokraterna och det vill vi visa genom att också låta detta få ta större plats på sajten, säger Charlotta Ulvenlöv, webbstrateg.

Det är lite mindre än två år kvar till valet och därför känns det oerhört roligt att ta några steg framåt för att optimera vår sajt för framtida utmaningar och det ökande engagemanget online, säger Natalie Sial webbredaktör.

Webbplatsen är baserad på EPiServer CMS 6 och har integrationer med kritiska system såsom MySoft 10 där medlemshanteringen sköts. Plattformen innehåller cirka 300 webbplatser med 80 000 sidor och aggregerar 700 bloggar från det egna bloggnätverket Netroots.

Ett stort tack till alla inblandade!

Arbetsgrupp:
Oscar Karlsten
Johan Sellberg
Fredrik Haglund
Anna Nyström
Henric Boija
Martin Lögdberg
Johan Sandberg