Skip links

Nytt digitalt webbkoncept åt KSSS!

I ett vidare steg för Avantimes samarbete med KSSS, Kungliga Svenska Segelsällskapet, levererar vi i år en komplett kommunikationsplattform som inkluderar KSSS webbplats, byggd på EPiServer 6, samt presentation av resultat och deltagarlistor för ÅF Offshore Race 2012. Den kompletta lösningen lanseras till tävlingens start som går av stapeln den 29 juni i hjärtat av Stockholm. Årets tävling skiljer sig markant från tidigare år, då starten tidigare gått ute i Sandhamn för lejonparten av seglarna. I år sker starten utanför Skeppsholmen vilket möjliggör ökad närvaro från både åskådare och media.

Avantime Media Production tillhandahåller livesändningar med intervjuer från racevillage samt full uppföljning av starterna som sker under lördag och söndag. I ett tätt samarbete med Screen9 tillhandahåller Avantime livestreaming för KSSS event.

Återigen visar Avantime på möjligheterna att knyta samman de tävlande, publiken och de kommersiella intressen som kantar ÅF Offshore Race.

Årets stora nyhet för de deltagande är att KSSS tillsammans med Avantime helt har digitaliserat anmälningsprocessen för ÅF Offshore Race. Information om båtar, besättning, säkerhetsbesiktning, kontroll av positioner mm har tidigare krävt mängder av pappersarbete för att gå igenom den stora administrativa koloss som ett havskappseglingsrace kräver.

Positionering av båtar har av säkerhetsskäl och prestandaskäl reducerats till att endast kräva AIS som källa. Detta innebär att uppdateringsfrekvensen under årets race kommer att ökas markant. Som åskådare kommer det vara tydligare när senaste rapporteringen av position senast rapporterades och även båtens kurs och fart.

Arbetsgrupp:

Affärsansvarig: Cedrik Leijon
Projektledare: Gustaf Borgudd
Design: Thomas Larsson
Design: Anders Pålsson
Arkitekt: Fredrik Haglund
Lead-developer: Fredrik Haglund
Developer: Henric Boija
Developer: Stan-Erik Zaccheus
Developer: Jonas Nilsson
Developer: Alf Nilsson
Mobilkoncept: Per Almhorn, IVEO

För mer information, kontakta Cedrik Leijon på +46 8 599 090 26