KSSS

Externwebb och mobilapplikation


Inom Avantime har segling alltid legat oss varmt om hjärtat och vi älskar utmaningen som segling innebär och möjligheten att få bidra till sporten. Det var därför ett naturligt steg för Avantime att påbörja ett samarbete med KSSS (Kungliga Svenska Segel Sällskapet) för att lyfta vår tekniska kompetens tillsammans med den största aktören inom svensk segling.

KSSS webbplats är deras främsta kanal för informationsspridning, informationshantering och är en samlingsplats för alla medlemmar. Här finns möjlighet att anmäla sig till tävlingar, läger och kurser. Webbplatsen används också för att publicera de mängder resultat som kommer in från de tjugotal tävlingar KSSS arrangerar under året – vilket ställer stora krav på en uppdaterad och anpassad webbplats.

För säsongen 2012 fick vi uppdraget att uppgradera plattformen från EPiServer 4 till EPiserver 6 och integrera den med ”Race-webben” som tidigare var en fristående EPiServer-instans på version 6. Målet var att skapa en intressant och tekniskt utvecklad webbplats för funktionärer, besökare och framförallt för åskådare och deltagare i ÅF Offshore Race.

Den största delen av projektet bestod av att underlätta för alla de funktionärer som arbetar med medlemsregistrering. Registreringen som tidigare sköttes via pappersarbete digitaliserades så att samtliga team på ett smidigt och effektivt sätt kunde fylla i relevanta uppgifter online för att bli ”gröna” inför start. Genom att digitalisera flödena effektiviserade vi KSSS administrativa enhet då allting alltid fanns samlat på samma plats och seglaren var ansvarig för att ha rätt data på rätt plats innan seglingen kunde startas.

I och med att KSSS är en ideell förening med syfte att sprida seglingens värld till fler personer bidrar den nya webbplatsen även till enklare informationsspridning genom like-boxar och dela-funktioner på varje enskild sida. Gallerior populeras även från Flickrs photo-sets och ökar på så vis den potentiella spridningen av allt bildmaterial som KSSS producerar under ett år. Allt filmmaterial som producerades under ÅF Offshore Race publiceras via Screen9s gränssnitt till Youtube för ytterligare spridning.

Bara under de fyra första veckorna hade KSSS sida 32 000 besökare i jämförelse med cirka 3 600 från 1 januari till lansering den 24 maj 2012, en ökning på flera hundra procent.

Besök
När 2012
Om kunden Kungliga Svenska Segel Sällskapet, KSSS, är Sveriges största och äldsta segelsällskap. Det grundades 1830 och har cirka 5 000 medlemmar. KSSS arrangerar läger, junior- och elitträning samt eskadersegling. De är även en av de ledande kappseglingsarrangörerna i Sverige. Bland kappseglingarna är ÅF Offshore Race (f.d. Gotland Runt) den mest kända, som även är en av världens största havskappseglingar. ÅF Offshore Race 2012 tog ett kliv framåt för att synliggöra sporten för allmänheten och göra den tillgänglig. Genom att flytta starten in till Stockholms Ström möjliggjorde det för över 100 000 åskådare att ta del av starten i Sveriges största havskappsegling.
Använder sig av EpiServer Screen9