Socialdemokraterna

Sveriges bästa organisationssajt


Avantime har arbetat med Socialdemokraterna under flera år, ett samarbete som bland annat resulterat i en prisbelönt webbplattform. Socialdemokraterna.se har vunnit Internetworlds utmärkelse ”Sveriges bästa partisajt” 2009, 2010 och 2011. 2012 och 2013 utsågs de till vinnare i den nya kategorin ”Årets bästa organisationssajt”.

Socialdemokraterna.se beräknas bli den avgörande motorn i kampanjarbetet inför valet 2014. Därför har Avantime, i och med en nylansering av webbplatsen 2012, skapat en stabilare plattform inför fortsatt arbete och förberett sajten inför kommande utmaningar. Den nya webbplatsen fångar upp målgruppen och opinionsbildningen på ett bättre sätt än tidigare samtidigt som den underlättar informationssökning och spridning.

Vi har arbetat med Avantime som digital partner i fyra år. Avantime förstår oss och tar ett helhetsgrepp kring våra behov. Resultatet av ett mycket gott samarbete är en prisvinnande webbplats, säger Charlotta Ulvenlöv, webbstrateg för Socialdemokraterna.

På den nya webbplattformen tar Socialdemokraterna även ett större grepp kring sociala medier och låter engagemanget på den digitala arenan få utökad plats på webbsidan – detta då partiet arbetar mycket aktivt med kanaler som FlickrFacebook och Twitter. Genom bland annat Facebook Comments kan besökare nu delta i debatten och Socialdemokraternas Twitterkonto har blivit ett stående inslag på startsidan. Under 2012 har även Google Custom Search Engine implementerats som ska hjälpa väljaren att på ett intuitivt sätt kunna ta del av politiken.

Utöver den kreativa och tekniska utvecklingen ansvarar Avantime Marketing för Socialdemokraternas digitala marknadsföring. Med hjälp av Adobe SiteCatalyst 15 mäts, analyseras och optimeras samtliga flöden och interaktioner som sker på webbplatsen och i externa kanaler. Under den senaste valrörelsen 2010 ansvarade Avantime Marketing framgångsrikt även för framtagande, optimering och uppföljning av alla digitala kampanjer via tillexempel Google AdWords, YouTube och Facebook.

Webbplatsen är baserad på EPiServer CMS 6 och har integrationer med kritiska system såsom MySoft 10 där medlemshanteringen sköts. Plattformen innehåller cirka 300 webbplatser med 80 000 sidor och aggregerar 700 bloggar från det egna bloggnätverket Netroots.

 

Besök
När Från och med 2008
Om kunden Socialdemokraterna är Sveriges största parti sett till antalet medlemmar och valresultat. SAP-IDG-2013
Använder sig av EPiServer CMS 6 Adobe SiteCatalyst 15 Google CSE