Vision

Ny webbplats, fler medlemmar


Att vara medlem och registrera sig i ett fackförbund ska vara smidigt, enkelt och inte kräva för mycket tid och energi av besökaren. Därför krävs det en webbplats som är anpassad efter besökarens behov och beteende.

Som digital partner till fackförbundet Vision fick vi 2011 uppdraget att skapa en enkel, användarvänlig och designmässigt snygg webbplattform med målet att locka nya medlemmar. 2011 blev också ett historiskt år för Vision då de för första gången på 22 år växte i medlemsantal.

För att fånga vad Vision ville ändra med sin dåvarande sida och hur de ville att den nya skulle se ut inleddes ett tätt samarbete med flera workshops. Fokus lades på att göra den nya sidan användarvänlig och att strukturera om innehåll samt flöden för att underlätta för besökare att orientera sig och hitta relevant information. Registreringsprocessen för att bli medlem minskades även med det dubbla, så att besökarna snabbt skulle kunna komma till avslut.

För att fånga upp besökare som påbörjat registrering men av någon anledningen inte kommit till avslut används idag statistik för den konverteringsoptimering som vi ständigt genomför. Via mätningar kan vi se hur många av besökarna som påbörjar medlemsanmälan och hur många som avslutar den. Vi kan även med hjälp av relevanta verktyg se vilka av stegen i registreringsprocessen som de flesta besökarna hoppar av vid. På så sätt kan vi forma om stegen efter besökarnas egna beteenden och preferenser.

Ett annat viktigt mål i projektet var att öka förståelsen för vilka frågor Vision aktivt arbetar med. Därför skapade vi tillsammans Visionbloggen, en blogg där Visions anställda och förbundsstyrelsen skriver om sina respektive områden. Besökaren har även möjlighet att ställa frågor och kommentera via kommentarsfältet.

Vi är mycket nöjda med Avantime som digital partner och helhetsleverantör. Avantime ser hela affären och tar våra idéer ytterligare en nivå” säger Cathrin Wennersten, webbansvarig på Vision.

 

Besök
När 2011
Om kunden Vision är ett fackförbund med 160 000 medlemmar som finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vision är partipoliskt obundna och ingår i TCO.
Använder sig av EPiServer CMS 6