Skip links

Digital Marknadsföringsbyrå

Digital Marknadsföringsbyrå

Din digitala marknadsföringsbyrå

Digital marknadsföring är väldigt effektivt, men det kan vara svårt att komma igång. Vilka kanaler ska man välja? Hur stor ska budgeten vara? Och vart ska man egentligen skicka alla besökare? Framför allt, vilken marknadsföringsmetod kan man använda sig av? Oroa dig inte, vi hjälper dig!

Avantimes experter inom digital marknadsföring arbetar dagligen till exempel med displayannonsering/bannerannonsering, sökmotormarknadsföring, sökmotoroptimering, sociala medier, marketing automation,  och e-postmarknadsföring. Vi levererar din digitala marknadsföring både strategiskt och taktiskt. Er framgång är vårt mål och oavsett vad ni behöver hjälp med så finns vi vid er sida.

Kontakta oss för en fri konsultation!

Det här ska du tänka på vid marketing automation

Vi skapar fler leads och ökar försäljningen

Avantime hjälper dagligen företag och organisationer att skapa fler leads och på så sätt öka försäljning och ta marknadsandelar vi smart och effektiv digital marknadsföring.

Vi älskar ”under huven” arbetet i digital marknadsföring. Via smarta strategier, rutiner och metoder kombinerat med envishet och långsiktighet skapar vi effektiva digitala kampanjer. Vi använder samma teknik själva. Att du själv besöker denna sida är resultatet av och ett exempel på hur vi arbetar med leadsgenerering.

Våra uppdragsgivare spänner över ett mycket brett spektrum av företag och organisationer och därmed ett mycket stort antal olika produkter och tjänster. Den ”gemensamma nämnaren” är utmaningen att få fram fler leads och öka försäljningen via digital marknadsföring, webbplats och sociala medier.

Vill du också skapa fler leads och öka försäljningen? Kontakta oss på Avantime så hjälper vi er!

Varför ska man anlita en digital marknadsföringsbyrå?

Att anlita en digital marknadsföringsbyrå innebär en rad fördelar. Du får snabb tillgång till specialister inom flera olika grenar av fältet marknadsföring, som du mer eller mindre kan betrakta som din egen personal.

Du bör låta dem få god inblick i ditt företags dagliga verksamhet och på det sättet bygga upp en kompetens kring hur er marknadskommunikation kan bli så effektiv som möjligt.

Olika roller som digital marknadsföringsbyrå

Avantime är en ledande digital marknadsföringsbyrå med lång erfarenhet. Sedan företaget grundades 2003 har vi framgångsrikt arbetat med att stärka våra uppdragsgivares affärer.

Som digital marknadsföringsbyrå har vi ibland många ”hattar”. Ibland arbetar vi inom många områden, ibland färre. Ibland gör vi ”allt”. Vi är flexibla och anpassar vårt erbjudande efter våra uppdragsgivares behov och önskemål.

Några exempel på olika byråområden som vi ofta anlitas inom:

Digital Marknadsföring

Vi hjälper er att uppnå era mål i sociala medier och på digitala plattformar. Med en gedigen process, ständig optimering och expertrådgivning tar vi dig från start till mål oavsett vilken plattform du vill finnas på. Här jobbar strateger, kreatörer och mediespecialister tillsammans för en optimal prestation. Alla i teamet bidrar med sin unika kunskap om hur man ska skapa, sända ut, optimera och konvertera.

Strategi

Innan vi sätter igång med det taktiska arbetet utvecklar vi en strategi baserat på olika sorters underlag. Det kan t ex vara en analys av befintliga insatser och tillgänglig data, interna dokument eller annat underlag som kan vara till nytta. Därefter formar vi en strategi (gärna tillsammans med er) och skapar digitala kundresor som passar just er målgrupp.

Vi identifierar och definierar mätbara mål och nyckeltal som vi använder för att mäta måluppfyllelse och styra/optimera framtida kampanjer efter.

Content & annonsproduktion

Vårt kreativa team är experter på alla digitala format och har gedigen erfarenhet av både innehållsproduktion och annonsproduktion. Våra kreatörer skapar skräddarsytt innehåll och annonsmaterial oavsett vilken plattform du vill synas på och ser till att leverera ditt budskap på precis rätt sätt.

Konverteringsoptimering

Utöver copy och design i annonser är utformning och optimering av de landningssidor som kampanjen syftar till att driva relevant trafik till av högsta prioritet för kampanjens totala effekt. Här arbetar vi med beprövade metoder för konverteringsoptimering och design som alla syftar till att få en så hög konverteringsgrad som möjligt.

Performance marketing

Vårt performance team ser till att din placering hamnar på rätt kanal, för rätt målgrupp vid rätt tidpunkt. En kombination av erfarenhet och kunskap om plattformens algoritmer, genomtänkta processer och konstant bevakning ser vi till att varenda annonskrona hamnar rätt.

Analys & Uppföljning

Vi analyserar ständigt våra insatser, följer upp och rapporterar så ni alltid har koll på prestationen. Vi har ett agilt förhållningssätt och lär oss ständigt genom hela processen. Vi är aldrig främmande för att hela tiden förbättra material, strategi och placering för optimal prestation. Då vi även är experter på att bygga, designa och konvertera på själva webbplatsen, ser vi till att era kunder går hela vägen i mål.

Våra tjänster inom Digital marknadsföring

SEM

SEM står för Search Engine Marketing och översätts till sökmotormarknadsföring som innefattar det som rör marknadsföring i sökmotorer. Vi hjälper till med stöd kring annonsering i form av att sätta en budget, välja och köpa relevanta sökord, samt att optimera och följa upp kampanjen.

Läs mer om SEM

SEO

SEO står för Search Engine Optimization och översätts till sökmotoroptimering. SEO går ut på att genom olika metoder och verktyg optimera en webbplats i syfte att synas högre upp i sökmotorernas sökresultat och på så sätt få in mer trafik till din webbplats. Avantime arbetar med att förbättra sökmotorsynligheten och placeringarna i samtliga sökmotorer.
Läs mer om SEO

SMM

SMM står för Social Media Marketing och refererar till användningen av sociala medier för att marknadsföra och sälja produkter eller tjänster. Vi ser att sociala medier konstant är en uppåtgående trend, och brukar säga att om man inte syns betyder det att man inte finns. Vi hjälper till att annonsera på sociala plattformar som LinkedIn, Instagram och Facebook.
Läs mer om SMM

Marketing Automation

Marketing Automation handlar om att automatisera rätt budskap till rätt person vid rätt tillfälle. Med hjälp av verktyget kan du öka kännedomen av ditt varumärke, sälja fler produkter och öka lojaliteten gentemot dina kunder genom att rikta budskap och innehåll baserat på personers beteende, preferenser och köphistorik.

Läs mer om Marketing Automation

Webbråd

När vi pratar om webbråd på Avantime menar vi strukturerade, kontinuerliga webbanalysmöten där nyckelpersoner inom en organisation träffas och går igenom webbstatistik, digitala kampanjer och andra informationskällor med målet att attrahera rätt besökare, målgrupper och förbättra webbplatsen.

Läs mer om Webbråd

Google Analytics

Google Analytics är ett fantastiskt webbstatistikverktyg som rymmer en mängd
funktioner. Du kan använda verktyget till att mäta vad dina besökare gör på hemsidan, exempelvis hur länge de stannar på hemsidan och vad de klickar på. Ni kan även mäta vart era besökare kommer ifrån, vilket ni sedan kan nyttja när ni gör annonsering.

Läs mer om Google Analytics

Webbanalys

Webbanalys handlar i grund och botten om att analysera och förstå trafiken till en webbplats med målet att locka rätt besökare. I kontinuerliga webbanalysmöten undersöker vi våra uppdragsgivares webbstatistik, digitala kampanjer och andra informationskällor med målet att attrahera rätt besökare.

Läs mer om Webbanalys

Visualisering

För att förstå och förenkla webbanalysarbetet så använder vi oss av ett flertal verktyg. I många fall handlar det om att kunna rapportera och visualisera data på ett effektivt sätt. Det kan vara allt ifrån att undersöka hur många som besöker er webbplats, vad de klickar på och även vilket land de kommer ifrån som kanske kan leda till att ni kan utöka er befintliga marknad.

Läs mer om Visualisering

Displayannonsering

Displayannonsering, även kallat bannerannonsering, är klickbara annonser som är placerade intill huvudämnet på en webbplats eller app. När vi använder oss av denna typ av annonsering så kan det vara för att stärka varumärkeskännedomen eller om man vill marknadsföra en specifik kampanj.

Läs mer om Displayannonsering

Digital Marknadsföringsbyrå

Fördelar med digital marknadsföring

Den största fördelen med digital marknadsföring är att en specificerad målgrupp kan nås på ett kostnadseffektivt och mätbart sätt. En annan fördel är att det är enkelt att följa och mäta sina kampanjer.

När tid, pengar och resurser investeras i en digital marknadsföringskampanj är det viktigt att veta att kampanjen fungerar. Digital marknadsföring gör det enkelt att utvärdera sina kampanjer och möjliggör att förändra kampanjen löpande för att generera bättre resultat. Övriga fördelar är att digital marknadsföring ökar försäljningen online samt att varumärkeslojaliteten stärks.

Digital Marknadsföringsbyrå

Din digitala marknadsföringsbyrå

Ibland är det bra att diskutera igenom och förklara förutsättningar, behov och krav. Nu har du möjlighet att bli uppringd av en av Avantimes experter på Digital Marknadsföring. Ett första samtal är alltid kostnadsfritt.

Vill du veta mer om Digital Marknadsföring?

KONTAKTA OSS

Erik Nettelbrandt

HEAD OF PERFORMANCE

erik.nettelbrandt@avantime.se
+46 73 403 11 21

Philip Åkerbäck

DIGITAL MARKETER

philip.akerback@avantime.se
+46 72 285 28 36