Designbyrå

Ett kreativt team för digitala varumärken

Behöver du hjälp med UX-design, tjänstedesign, UX-writing eller visuell design? Vår designbyrå och kreativa team har alla kompetenser för att lyckas i ett digitalt landskap.

Vi hjälper dig med allt från förstudie till färdig strategi och implementering. Med metoder som design thinking skapar vi en tydlig problemformulering utifrån användarnas perspektiv. Därefter levererar vi både visuell design och text skapad för en optimal kundresa. Vi är experter på alla digitala plattformar och format, oavsett om det är webb, app, sociala medier eller övriga digitala kanaler.

Avantime är en fullservice digitalbyrå. Vi har kontor i Stockholm, Örebro och Luleå.

Varumärke och koncept

Det allra viktigaste för att ett varumärke ska bli ihågkommet är att ha samma budskap över lång tid med en röd tråd genom samtliga kanaler. Det är väldigt viktigt att en potentiell kund får en bra och enhetlig upplevelse av ditt varumärke oavsett om det är på webben, i sökmotorn eller i sociala medier.

Avantimes kreativa team har metoderna, verktygen och kunskapen som krävs för att skapa ett lyckat koncept för hela digitala kundresan. Som designbyrå inleder vi alltid vårt samarbete med en gedigen förstudie där vi samlar in all information som finns tillgänglig och kommer sedan med en rekommendation för hur just ditt varumärke bör agera framåt.

När vi är överens skapar vi sedan ett koncept som sätter grunden för vad som ska sägas och hur det ska se ut. Detta används sedan som plattform för hur all kommunikation ska utformas för att ge en enhetlig upplevelse av ditt varumärke och kommunicera rätt sak på rätt sätt. Vi kan göra både mindre koncept för enbart webben eller ta ett större helhetsgrepp om fler digitala kanaler. Ditt behov avgör.

UX/UI

För att du ska bli uppmärksammad av dina kunder måste användarupplevelsen kännas smidig. Skillnaden mellan att konvertera och tappa kunden till konkurrenter kan helt och hållet avgöras på hur smidig användarupplevelsen är.

En riktigt bra design attraherar nya kunder, ökar nöjdheten hos befintliga kunder genom lättnavigerad sida och säljer mer genom färre steg till konvertering.

På Avantime har vi erfarna UX-designers som kan hjälpa dig att se vilka behov just ditt företag har. Vi har ett agilt arbetssätt och testar tidigt hur vår UX/UI-design presterar för att kunna optimera och hitta den perfekta balansen som ökar både försäljning och användarupplevelse.

Tjänstedesign

Tjänstedesign även känt som “Service design” handlar mer om helheten kring din affär för att höja den totala användarupplevelsen mellan olika kanaler.

Kort sammanfattat kan man säga att tjänstedesign ser över hela kundupplevelsen medan UX syftar till att höja upplevelsen i en specifik insats.

Vi kan hjälpa dig att utveckla en användarfokuserad tjänstedesignstrategi som ser till helheten i din affär. I ett tjänstedesignprojekt tittar vi på den samlade bilden av alla digitala (och traditionella) kanaler och utvecklar allt från strategi till innovativa lösningar för att möta hela kundresan.

Vi tittar på hur vi attraherar nya kunder samt skapar merförsäljning och lojalitet hos befintliga kunder. I ett sådant projekt jobbar kreatörer, analytiker och strateger tätt tillsammans med övrig relevant kompetens för att skapa innovativa lösningar med tydlig mätbar effekt.

Sociala Medier

Idag kan ett företag bygga ett komplett varumärke genom en stark närvaro i sociala kanaler. För en stor del av Sveriges företag har sociala medier blivit en av de viktigaste kommunikations- och försäljningskanalerna.

Vårt kreativa team är experter på kreativitet i sociala medier. Tillsammans med vårt performance marketing-team hjälper vi till med allt för en lyckad kampanj i sociala medier med tydliga och mätbara resultat.

Vi har en branschoberoende metod och arbetsmodell som hjälper dig att både bygga varumärke och leda kvalitativ trafik till din hemsida.

Exempel på tjänster som vår designbyrå levererar

 • User Experience (UX)
 • Användbarhetstester
 • Service Design
 • Förstudie
 • Design Sprint
 • Design Thinking
 • Idé & konceptutveckling
 • Varumärkesstrategi
 • Grafisk profil och branding
 • Kreativ annonsproduktion och videoproduktion
 • Copywriting, SEO & UX-writing
 • Innehållsproduktion för webb och sociala medier

Ett kreativt team för digitala varumärken

Ibland är det bra att diskutera igenom och förklara förutsättningar, behov och krav. Nu har du möjlighet att bli uppringd av en av Avantimes experter inom design. Ett första samtal är alltid kostnadsfritt.

coffee conversation

Få kostnadsfri rådgivning

Fyll i dina kontaktuppgifter och beskriv kort vad du behöver hjälp med i formuläret nedan, så återkommer vi så snart vi kan med förslag på tid för en kostnadsfri rådgivning.