Nyckelordsanalys

Hur funkar en nyckelordsanalys?

Som ansvarig för en webbplats vet du säkert på ett ungefär vilka ord som besökarna söker på när de hittar din webbplats. Webbstatistikverktyg som Google Analytics kan ge dig en lista med de landningssidor som driver mest trafik till er webbplats. Detta är ofta ovärderlig information både för dig som webbansvarig och för dig som redaktör.

webbanalys

Det som är intressant är att hitta de ord och ordkombinationer som du inte får trafik för från de externa sökmotorerna. Att identifiera dessa och arbeta med innehållet på din webbplats för att på så sätt öka trafiken från externa sökmotorer är en av de största utmaningarna vad gäller sökmotoroptimering. Det är viktigt att arbeta med detta kontinuerligt då de aktuella orden naturligtvis skiljer sig över tid.

Avantime Marketing hjälper dig att identifiera de nyckelord som är viktigast för er verksamhet och de nyckelord som ger mest trafik från sökmotorerna. Det är i många fall inte lönsamt att kriga sig till bra positioner på extremt konkurrensutsatta ord, utan ofta mer intressant att arbeta med olika kombinationer och synonymer.

Vi berättar gärna mer!