SEO Audit

Avantimes SEO-experter hjälper dig

Google är världens mest använda sökmotor idag. De allra flesta som söker efter någonting genomför en sökning i Googles sökmotor oavsett om de söker efter en produkt, en person, ett företag eller en plats. Övriga sökmotorer med Bing i spetsen har några få procents marknadsandel.

Oftast vill personen som söker efter något inte behöva scrolla långt ner i sökresultatet och heller inte behöva leta långt in på andra söksidor för att hitta det man eftersöker.

Detta gör det allt viktigare att få upp sitt företag så högt upp som möjligt bland sökresultaten på Google.

På Avantime har vi lång erfarenhet av att via en SEO Audit hjälpa kunder sökmotoroptimera sin webb och därmed synas högt upp i sökresultaten på Google.

social media icons

Vad är en SEO Audit?

En SEO Audit är en fullständig genomgång av uppdragsgivarens webbplats med ”sökmotor-glasögon på”. Våra konsulter ser över webbplatsens uppbyggnad och struktur, tekniska begränsningar, webbplattform (CMS), länkstruktur, nyckelord mm. för att säkerställa att webbplatsen är sökmotoroptimerad, och kommer med förslag kring förbättringar.

Varför ska man anlita en byrå för SEO Audit?

Sökmotoroptimering är ständigt i förändring. Sökmotorerna ändrar och uppdaterar löpande sina algoritmer och riktlinjer för hur en webbplats hamnar så högt upp som möjligt i sökresultaten. Därför blir SEO ofta tidskrävande att göra själv och kräver konstant uppdaterade kunskaper inom området.

På Avantime arbetar våra konsulter med ”örat mot rälsen” när det kommer till SEO. Vi ser till att alltid ha den senaste kunskapen och vara uppdaterade när det gäller sökmotorernas riktlinjer.

På så sätt kan du som företagare lägga ditt fokus på andra delar av företaget och känna lugnet av att Avantimes experter ser till att ditt företag kommer så högt upp i sökresultaten som möjligt.

Hur viktigt är det att regelbundet genomföra SEO Audits?

Eftersom webbplatser har en tendens till att växa ganska snabbt, där nya sidor och undersidor ofta tillkommer löpande är det lätt att man missar att SEO-optimera de nya sidorna. Om man inte jobbar med SEO till vardags är det även vanligt att man missat uppdateringar från sökmotorerna som påverkar din webbplats resultat.

Då passar det bra att med regelbundenhet genomföra en SEO Audit för att säkerställa att hela webbplatsen är så optimerad som möjligt gällande sökord, länkstruktur, metainformation mm.

Mer om SEO Audits

En SEO Audit är ett omfattande arbete där Avantimes konsulter går igenom hela webbplatsen. Vi tittar på vilka sökord kunden vill synas på och jämför med vilka sökord kunden syns på idag. Därefter analyserar vi hur konkurrensen ser ut för de olika sökorden för att hitta vilka sökord som är mest lönsamma att optimera för.

Vi ser över själva sajten och hur sökmotoroptimerad den är idag gällande innehåll och struktur. Vi tittar även över hur interna och externa länkar på webbplatsen är uppbyggda och hjälper till att utforma en strategi för dessa.

Med hjälp av ständigt uppdaterade rutiner och checklistor går vi igenom webbplatsen steg för steg och föreslår eventuella förbättringar.

Vi kan även hjälpa till med SEO löpande, där våra konsulter kontinuerligt arbetar med sökmotoroptimering för din webbplats och regelbundet återraporterar resultaten till dig. Vi hjälper dig att sätta upp relevanta mål och nyckeltal för din webbplats inom SEO, och hjälper dig att uppnå dessa.

Vill du utbilda dig inom sociala medier annonsering?

google laptop

Varför anlita Avantime för en SEO Audit?

 • Alltid erfarna SEO-konsulter som hjälper dig.
 • Vi går igenom er webbplats synlighet i sökmotorer:
  • On-site
  • Off-site
  • Links
 • Kontroll att mätning är implementerat korrekt.
 • Genomgång av relevanta mål och nyckeltal.
 • Gemensam workshop med genomgång av analys.

Få kostnadsfri rådgivning

Fyll i dina kontaktuppgifter och beskriv kort vad du behöver hjälp med i formuläret nedan, så återkommer vi så snart vi kan med förslag på tid för en kostnadsfri rådgivning.