Webbutveckling

Utveckling av webbplatser

Webbutveckling innefattar all programmering för att skapa webbplatsen. Vi arbetar med webbdesign, frontend och backend programmering, integrationer med andra applikation, säkerhet och design av databaser.

Frontend kan definieras som det du som användare ser när du öppnar en webbplats på din laptop eller mobiltelefon. En webbplats som går att interagera med och innehåller ex. texter, bilder, knappar och formulär.

Bakom en webbplats eller applikation som du integrerar med, finns det oftast en backend. I backend hittar man mycket funktionalitet som gör att du som användare bland annat kan skicka iväg ett formulär, genomföra en betalning eller varför inte boka en tid hos frisören.

Tekniker i webbutveckling

Tekniker som ingår i en vanlig webbplats är HTML, CSS och JavaScript men en viktig aspekt hos en frontend-lösning är ett tilltalande och tillgänglighetsanpassat utseende. Därför jobbar vi tätt tillsammans med vårt designteam så att du som kund ska få den lösning du önskar.

Vi skapar frontend-lösningar i synnerhet inom React, men vi kan även arbeta med ramverk som Angular och Vue. Utveckling sker även inom Unity där vi gjort lösningar för flertalet kunder.

Flertalet av våra utvecklare har kunskaper inom backend-utveckling. Vi jobbar delvis med PHP men tyngden ligger framför allt inom Microsoft .Net core. Där vi föredrar C# som utvecklingsspråk.

Vi berättar gärna mer!

Claes Börtemark

Head of Delivery

claes.bortemark@avantime.se +46 760 000 837

Mattias Wikström

Head of Technology

mattias.wikstrom@avantime.se +46 8 599 090 20