DNB Eiendom

Strategi

Technical strategy
Quantitative and qualitative research studies

Design

Brand positioning
Brand platform

DNB Eiendom är Norges ledande bostadsmäklare med över 100 fastighetskontor utspridda över hela Norge från Nordkap till Lindesnes. DNB Eiendom erbjuder ett brett utbud av smarta digitala tjänster för att garantera bästa möjliga bostadsaffärer.

Utförande

Avantime har i tätt samarbete med DNB Eiendom tagit fram en anpassad lösning som sträcker sig från första besöket mellan mäklare och fastighetsägare hela vägen fram till kontrakt. Detta gäller både nyproduktion- och befintliga fastigheter.

Bland lösningarna finns appar som mäklaren använder vid försäljning med koppling mot bakomliggande verksamhetssystem för en säker digital hantering av data, publicering av prospekt, bilder och beskrivningar av fastigheter samt budgivning via BankID.

Lösningen hanterar också tips och leadshantering av bolån till banken. I botten ligger ett headless CMS som samspelar med flera verksamhetssystem och ett tjänsteorienterat gränssnitt.

Utmaningar

Bland DNB Eiendoms utmaningar finns till exempel att behålla och förstärka sin marknadsledande position inom fastighetsmäkleri i Norge. Ett sätt att lösa detta är att tillföra digitala stöd som förenklar och automatiserar säljprocessen för både mäklare och kund. Det handlar också om att skapa lokala anpassningar för respektive marknad.

Lösning

DNB Eiendom använder flera delar av Avantimes produkt- och tjänsteutbud. Avantime bidrar med allt från drift och vidareutveckling till design, koncept och affärsutveckling. Några exempel på tjänster är objektpubliceringar i olika plattformar, automatiserade flöden via mail och SMS, säljstödsystem, utskick till potentiella köpare, publicering av prospekt samt budgivning via BankID.

Resultat

DNB Eiendom har en enhetlig styrning av sin säljprocess och har sedan samarbetet börjat med Avantime kraftigt ökat sin marknadsandel. DNB har också tack vare lösningen, Norges största databas med aktiva fastighetsköpare – Bolikøperregister. DNB Eiendom är idag en av Norges största mäklarfirmor med ett strömlinjeformat erbjudande