Google Analytics Audit

En Google Analytics Audit gör dig trygg

På senare tid har det mer eller mindre blivit en följetong i media om olika företag som blir ”uthängda” för felaktig personuppgiftshantering. Andra har problem med att man inte vågar lita på statistiken i Google Analytics.

Avantime erbjuder en Google Analytics Audit där vi ser till att din Google Analytics installation blir ”spotless”.

Avantime är en ledande byrå inom Google Analytics. Vi har konsulter i Stockholm, Örebro och Luleå men jobbar med kunder i hela Norden. Vi hjälper företag fatta datadrivna beslut med hjälp av en korrekt Google Analytics-uppsättning.

social media icons

Vad är en Google Analytics Audit?

För att ha en framgångsrik webbplats krävs det att du har rätt data. Utan rätt data är det omöjligt att ta rätt beslut. Genom Avantimes Google Analytics Audit säkerställer vi att du har en 100% korrekt och optimerad Google Analytics installation. Vårt ”mantra” är att du alltid ska kunna lita på din statistik, du ska aldrig behöva gissa, du ska veta.

Varför ska man anlita en byrå för Google Analytics Audit?

Då och då är det nyttigt för alla företag att kontrollera sina rutiner, oavsett om det gäller analys eller annat. För att inte bli ”hemmablind” är det en bra idé att överlämna denna kontroll till externa experter inom området.

Vi analyserar din nuvarande konfiguration och föreslår ändringar för att garantera att du har korrekt och tillförlitlig statistik som du kan agera på.

Vi har erfarenheten och expertisen för att analysera och konfigurera Google Analytics-implementeringar för alla webbplatser, oavsett komplexitet.

Vår Google Analytics Audit är heltäckande och utgår från ett antal delmoment. Vi går systematiskt igenom er installation och gör antingen åtgärder direkt eller sammanställer listor med åtgärdsförslag.

Vi arbetar med båda versionerna av Google Analytics, dels ”gamla” Universal Analytics (vissa kallar den Google Analytics 3) och Google Analytics 4. Vi gör Google Analytics Audits på båda versionerna.

GDPR/Schrems-kontroll Google Analytics

Vi gör en kontroll och översyn av samtliga inställningar och konfigurationer under vår Google Analytics Audit. Vi mappar mot befintliga policys och interna regler. Vi svarar på om er installation hanterar personuppgifter på rätt sätt enligt lagen.

Genom att anlita Avantimes Google Analytics-experter för en Google Analytics Audit säkerställer du att ditt företag följer samtliga lagar och regler, men även just ditt företags interna regler och riktlinjer. Du får kontroll över vilka uppgifter som delas med andra företag och kan vara trygg i att uppgifter hanteras på ett korrekt sätt.

Mer om Google Analytics Audits

Kontouppsättning och struktur

Vi undersöker hur kontot/kontona är strukturerade. Vi går igenom samtliga properties och vyer.

Konfigurationer och integrationer

Här går vi igenom generella inställningar som till exempel tidszon, valuta, bot filtrering, internt sök, parameterfilter, referrer exclusion list, hantering av externt organiskt sök, hantering av maildomäner etc.

Vi går igenom andra plattformar som föder data in till Google Analytics kontot, till exempel Google Search Console, Google Ads/Google Display och Google Tag Manager.

En annan viktig del i detta arbetsmoment är att se till att man har satt upp mål och filter korrekt. Det kan till exempel vara filter som filtrerar ut intern trafik m.m.

Vill du utbilda dig inom Google Analytics?

google laptop

Varför anlita Avantime för Google Analytics Audit?

  • Alltid certifierade Google Analytics-konsulter som hjälper dig.
  • Total genomgång av ditt företags Google Analytics-konto.
  • Generell hälsokontroll.
  • Kontroll att mätning är implementerat korrekt.
  • Vi svarar på om er installation hanterar personuppgifter på rätt sätt enligt gällande lagar (GDPR/Schrems).
  • Vi utreder kvaliteten på er Google Analytics-mätning.
  • Genomgång av rapporter och dashboards.
  • Gemensam workshop med genomgång av analys.

Få kostnadsfri rådgivning

Fyll i dina kontaktuppgifter och beskriv kort vad du behöver hjälp med i formuläret nedan, så återkommer vi så snart vi kan med förslag på tid för en kostnadsfri rådgivning.


    Mer inom Digital Marknadsföring