Skip links

CREATIVE & DESIGN

Team Creative

Kreativitet för ett sök- och skrollsamhälle.

I en värld där köpbeslut görs direkt via datorn, mobilen eller surfplattan på helt nya plattformar, har det vuxit fram ett behov för kreativitet inom nya gränssnitt och mallar. Det nya sök- och skrollsamhället har gjort att företag fått allt mindre tid på sig att fånga och behålla uppmärksamheten hos sina kunder. Att investera i användarupplevelse och varumärke är viktigare än någonsin.

På Avantime har vi ett starkt team med designers, copywriters och strateger för att möta just detta behov. Vi är ett gäng klassiska kreatörer men med digitalt DNA och bred branscherfarenhet som är redo att hjälpa dig med allt du behöver för att få just din affär att växa.

Våra tjänster inom creative & design

KONCEPT

Det allra viktigaste för att ett varumärke ska bli ihågkommet är att ha samma budskap över lång tid med en röd tråd genom samtliga kanaler. Det är väldigt viktigt att en potentiell kund får en bra och enhetlig upplevelse av ditt varumärke oavsett om det är på webben, i sökmotorn eller i sociala medier. Avantimes kreativa team har metoderna, verktygen och kunskapen som krävs för att skapa ett lyckat koncept för hela digitala kundresan. Vi inleder alltid vårt samarbete med en gedigen förstudie där vi samlar in all information som finns tillgänglig och kommer sedan med en rekommendation för hur just ditt varumärke bör agera framåt. När vi är överens skapar vi sedan ett koncept som sätter grunden för vad som ska sägas och hur det ska se ut. Detta används sedan som plattform för hur all kommunikation ska utformas för att ge en enhetlig upplevelse av ditt varumärke och kommunicera rätt sak på rätt sätt. Vi kan göra både mindre koncept för enbart webben eller ta ett större helhetsgrepp om fler digitala kanaler. Ditt behov avgör.

UX/UI

För att du ska bli uppmärksammad av dina kunder måste användarupplevelsen kännas smidig. Skillnaden mellan att konvertera och tappa kunden till konkurrenter kan helt och hållet avgöras på hur smidig användarupplevelsen är. En riktigt bra design attraherar nya kunder genom upplevelse, ökar nöjdheten hos befintliga kunder genom lättnavigerad sida och säljer mer genom färre steg till konvertering. På Avantime har vi erfarna UX-designers som kan hjälpa dig att se vilka behov just ditt företag har. Vi har ett agilt arbetssätt och testar tidigt hur vår UX/UI-design presterar för att kunna optimera och hitta den perfekta balansen som ökar både försäljning och användarupplevelse.

TJÄNSTEDESIGN

Tjänstedesign även känt som “Service design” kollar mer på helheten kring din affär för att höja den totala användarupplevelsen mellan olika kanaler. Kort sammanfattat kan man säga att tjänstedesign ser över hela kundupplevelsen medan UX syftar till att höja upplevelsen i en specifik insats. Vi kan hjälpa dig att utveckla en användarfokuserad tjänstedesignstrategi som ser till helheten i din affär. I ett tjänstedesignprojekt tittar vi på den samlade bilden av alla digitala (och traditionella) kanaler och utvecklar allt från strategi till innovativa lösningar för att möta hela kundresan. Vi tittar på hur vi attraherar nya kunder samt skapar merförsäljning och lojalitet hos befintliga kunder. I ett sådant projekt jobbar kreatörer, analytiker och strateger tätt tillsammans med övrig relevant kompetens för att skapa innovativa lösningar med tydlig mätbar effekt.

SOCIALA MEDIER

Idag kan ett företag bygga ett komplett varumärke genom en stark närvaro i sociala kanaler. För en stor del av Sveriges företag har sociala medier blivit en av de viktigaste kommunikations- och försäljningskanalerna. Vårt kreativa team är experter på kreativitet i sociala medier. Tillsammans med vårt performance marketing-team hjälper vi till med alltför en lyckad kampanj i sociala medier med tydliga och mätbara resultat. Vi har en branschoberoende metod och arbetsmodell som hjälper dig att både bygga varumärke och leda kvalitativ trafik till din hemsida.

Vill du veta mer om Team Creative?

KONTAKTA OSS

Jonas Touqan

Creative director

Linus Lindgren

Art Director

Rikard Lindberg

AD/UI-designer

rikard.lindberg@avantime.se

Pernilla Mårtensson

UX-Designer

pernilla.martensson@avantime.se

Stephanie Nuemann

UX-Designer

stephanie.nuemann@avantime.se