Remarketing

När vi annonserar så väljer vi en målgrupp, men vad händer med målgruppen efter att de sett vår annons om de inte utfört ett köp? Det är då vi använder oss av remarketing, som är ett sätt att annonsera till de personer som redan sett din annons eller tidigare besökt din webbplats. Det här betyder att vi väljer att annonsera mot kunder som redan är ”uppvärmda”. Remarketing fokuserar  alltså på att ge så anpassade och relevanta annonser och budskap till dem som redan visat sig vara intresserade.

sökmotoroptimering

Hur fungerar Remarketing?

Google Ads (och Google Analytics) har man möjlighet att dela in besökare till webbplatsen i olika listor utifrån vilka sidor de besökt och/eller vad de gjort på hemsidan. Ett konkret exempel kan vara att skapa en lista för de som varit inne på en viss produktsida och kanske till och med lagt en vara i varukorgen, men som inte genomförde ett köp.

Detta innebär att man har en unik möjlighet att skapa skräddarsydda annonser för denna grupp med användare när den surfar vidare på Googles innehållsnätverk. Exempelvis kan man då erbjuda någon som uppenbart är intresserad av ett rabatterat pris för varan och på så sätt locka till köp. På samma sätt kan man även skapa merförsäljning genom att exempelvis annonsera för liknande varor för de som faktiskt genomfört ett köp.

Man kan alltså nå och skräddarsy budskap till nischade målgrupper i olika steg av besluts- och köpprocessen. Det är endast fantasin som begränsar hur du skapar dina grupper och annonserar till användarna i dem.

Möjligheter till begränsningar

Annonserna visas på olika sidor när en besökare lämnat er hemsida. När remarketing används på fel sätt kan det eventuellt få användaren att känna sig ”förföljd” av annonsen. De flesta besökarna kommer troligtvis endast notera att ”oj, den här leverantören är en flitig annonsör” och inte reflektera över det så mycket mer. För att eliminera risken kan man själva välja hur många dagar och hur många gånger per dag en annons ska visas för en användare. På så sätt undviker man att remarketingtekniken blir ett irritationsmoment och ser till att annonseringen hjälper er. För största möjliga kontroll finns även möjlighet att välja bort specifika sidor man inte vill att era annonser ska synas på och förknippas med.

Uppföljning och optimering

Alla trafikdrivande aktiviteter följs noggrant upp av Avantimes erfarna marknadsföringskonsulter och webbanalyskonsulter via nyckeltal, mål och webbanalys. Löpande optimering och administration av kampanjerna sköts effektivt. Remarketingkampanjer jämförs kontinuerligt även med andra digitala kampanjmetoder som sökmotoroptimeringsökordsmarknadsföring och sociala medier för att man ska hitta en optimal mix.

Vi berättar gärna mer!