Skip links

Webbanalysbyrå

Webbanalysbyrå

Avantime – din webbanalysbyrå!

Avantimes erfarna webbanalyskonsulter har arbetat med webbanalys i många former de senaste decennierna. Vi har arbetat med ett mycket stort antal kunder i en massa olika branscher och verksamheter.

Vi pratar med och förstår samtliga roller som kretsar kring webbanalys, från ledningsgrupper till utvecklare och driftsspecialister.

Målet från vår sida är att du alltid ska kunna lita på statistiken. Vi kan under-huven arbetet. Vi älskar att göra det svåra enkelt. Med oss som din partner kan du alltid lita på din statistik. Vårt motto är: vi gissar inte , vi vet.

Vill du också kunna lita på din data? Kontakta oss idag!

Det här ska du tänka på vid marketing automation

Du får hjälp att förstå din webbanalys

En webbanalys är en guldgruva, men man måste arbeta effektivt och titta på rätt nyckeltal för att undvika att drunkna i all data. Med dina affärsmål som utgångspunkt skapar vi en strategi för din webbanalys, där vi identifierar intressanta mätpunkter och bestämmer hur olika aktiviteter ska utvärderas. Vi sätter upp spårning av rätt händelser, på rätt sätt, för att få rätt data. Självklart säkerställer vi även att spårningen fungerar korrekt.

System för webbstatistik

Att använda ett webbstatistiksystem som passar de behov, den verksamhet och den organisation man har är en grundförutsättning för att kunna arbeta effektivt med webbanalys.

Avantime har erfarenhet av flera generationer av webbstatistiksystem och visualisering av data, vilket gör att vi känner till både för och nackdelar med respektive system. Vi är därför ofta med och hjälper våra uppdragsgivare att välja webbstatistikverktyg.

Bland de vanligaste webbstatistikverktygen vi arbetar med idag återfinns bland annat Google AnalyticsMatomo/Piwik och Adobe Analytics.

Byte av webbstatistiksystem på grund av EU-domstolen och Schrems II

För närvarande är det många organisationer som planerar eller står i begrepp att byta system baserat på ”yttre påverkan”, i detta fall EU-domstolens så kallade Schrems II dom.
Eftersom Google Analytics är störst på marknaden är det flest Google Analytics användare som är påverkade.
Avantimes erfarna webbanalysexperter har sammanfattat de alternativ och konsekvenserna av respektive alternativ i artikeln: EU-domstolens dom i det så kallade Schrems II-målet påverkar Google Analytics.
Man måste inte sluta använda Google Analytics, men man måste införa vissa tekniska åtgärder om man vill följa lagen.

A/B-tester

För dig som kommit lite längre med webbanalys och digitala kampanjer så är A/B tester och multivariabla tester ett naturligt nästa steg. Vi hjälper våra uppdragsgivare att optimera de konverteringsflöden som ni har på er webbplats, detta med hjälp av A/B-tester och multivariabla tester som går ut på att man testar olika varianter av ett flöde mot varandra.

På så sätt kan vi enkelt se vilken av dem som genererar bäst resultat i form av färre avhopp och fler konverteringar. Inte sällan når vi flera hundra procents förbättringar. Läs mer om A/B-tester.

Webbanalysbyrå

Några anledningar till varför många väljer Avantime som sin webbanalysbyrå

  • Avantimes konsulter älskar under-huven arbete och har en unik kompetens att snabbt översätta verksamhetens behov till praktiska lösningar snabbt.
  • Avantimes webbanalyskonsulter har arbetat med generationer av webbstatistiksystem och kan olika systems både fördelar och nackdelar.
  • Avantimes webbanalysexperter har hört de flesta frågorna förut, men tar alltid sig an en utmaning med största entusiasm.
  • Avantimes konsulter kan vant kommunicera med alla nivåer i vår organisation, från chefspositioner på C-level till våra utvecklare och driftstekniker.
  • Avantime erbjuder smidiga avtalsformer, snabba leveranser, låga totalkostnader och hög respons.

Webbanalysbyrå

Få hjälp att förstå din webbanalys

Ibland är det bra att diskutera igenom och förklara förutsättningar, behov och krav. Nu har du möjlighet att bli uppringd av en av Avantimes experter inom webbanalys. Ett första samtal är alltid kostnadsfritt.

Vill du veta mer om Avantime som webbanalysbyrå?

KONTAKTA OSS

Erik Nettelbrandt

HEAD OF PERFORMANCE

erik.nettelbrandt@avantime.se
+46 73 403 11 21

Philip Åkerbäck

DIGITAL MARKETER

philip.akerback@avantime.se
+46 72 285 28 36