Skip links

Konverteringsoptimering

CRO byrå

Konverteringsoptimering

Konverteringsoptimering handlar om att få besökarna på din webbplats att konvertera till kunder. Att påverka besökarna till att agera precis som du vill att de ska göra.

Avantime arbetar även med att driva relevant trafik till din webbplats via en mängd olika kanaler. Men att få dit trafiken är bara en viktig del. När de väl är på webbplatsen vill du få dem att handla, att agera. Där kliver konverteringsoptimering (CRO, conversion rate optimization) in.

Avantimes CRO konsulter arbetar dagligen med att optimera våra kunders landningssidor och webbplatser. Kontakta oss för en fri konsultation!

Det här ska du tänka på vid marketing automation

Varför är det viktigt att satsa på konverteringsoptimering?

Konverteringsoptimering leder i de flesta fall till mer leads och ökade intäkter. För varje satsad resurs får man helt enkelt ut mer. Låt oss titta på ett exempel.

Om vi säger att ni har 100 besökare per vecka, där antal besökare som faktiskt konverterar (till exempel fyller i ett formulär) är 10 st har ni en konverteringsgrad på 10%.

Då konverteringsoptimering handlar om att konvertera de besökarna ni har idag till kunder ligger inte fokus på att öka antalet besökare. Ni ska alltså inte öka antalet kunder till 20 st genom att öka besöksantalet till 200 st. Fokuset ligger istället på att öka konverteringsgraden som idag ligger på 10%. Detta för att maximera vinsten och att minska kostnaden för varje konvertering som görs på webbplatsen. Varför lägga resurser på att få besökare som ändå inte är aktiva på er webbplats och med det inte ger er någon vinning?

När ska ska du använda dig av konverteringsoptimering?

En förutsättning för att lyckas med en konverteringsoptimering är att antalet besökare är tillräckligt stort.

Konverteringsoptimeringens beståndsdelar

Utöver copy och design i annonser är utformning och optimering av de landningssidor som kampanjen syftar till att driva relevant trafik till av högsta prioritet för kampanjens totala effekt. Här arbetar vi med beprövade metoder för konverteringsoptimering och design som alla syftar till att få en så hög konverteringsgrad som möjligt.
På Avantime är det flera olika team som arbetar parallellt med konverteringsoptimering. Vi kallar våra team för Performance och Creative.

A/B-tester

A/B-tester används för att ställa två alternativ mot varandra för att se vilket som ger bäst resultat. Det kan till exempel röra sig om att lägga upp två varianter av samma sida där endast val av bild skiljer sig åt för att sedan studera besökarnas beteende och avgöra vilken variant som leder till flest konverteringar.

A/B tester är bra och den ursprungliga varianten av konverteringsoptimering. Nu arbetar vi ofta med så kallade multivariabla tester. Det är tester där man testar många olika saker/creatives samtidigt, till exempel copy, färger, utseende, former etc. Läs mer om A/B-testning och multivariabla tester.

Analys & Uppföljning

Vi analyserar ständigt våra insatser, följer upp och rapporterar så att ni som uppdragsgivare alltid vet hur det går. Många av oss arbetar mycket med rapporter och visualisering av data och webbanalys/webbstatistik.

På Avantime har vi ett agilt arbetssätt och lär oss ständigt genom hela processen. Vi är aldrig främmande för att hela tiden förbättra material, strategi och placering för optimal prestation. Då vi även är experter på att bygga, designa och konvertera på själva webbplatsen, ser vi till att era kunder går hela vägen i mål. Läs mer om Avantime som webbyrå.

Konverteringsbyrå

Fördelar med konverteringsoptimering

  • Du vet vad som fungerar och vad som inte fungerar.
  • Du använder dina resurser på ett effektivt sätt.
  • Du får en ökad ROI på all marknadsföring mot din webbplats.
  • Du får nöjdare besökare som hittar rätt på din sajt och konverterar.
  • Det är mer kostnadseffektivt att förbättra sin konverteringsgrad än att driva in fler besökare till sajten.

CRO byrå

Konverteringsoptimering

Ibland är det bra att diskutera igenom och förklara förutsättningar, behov och krav. Nu har du möjlighet att bli uppringd av en av Avantimes experter. Ett första samtal är alltid kostnadsfritt.

Vill du veta mer om konverteringsoptimering?

KONTAKTA OSS

Erik Nettelbrandt

HEAD OF PERFORMANCE

erik.nettelbrandt@avantime.se
+46 73 403 11 21

Philip Åkerbäck

DIGITAL MARKETER

philip.akerback@avantime.se
+46 72 285 28 36